Skoči na glavno vsebino


EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 2022
na I. OŠ ROGAŠKA SLATINA

 

I. OŠ Rogaška Slatina se že nekaj let zaveda pomena trajnostnega razvoja,  zato vodimo aktivnosti, kot je Erasmusov projekt Z glavo v naravo, v okviru katerega bomo izvedli Dan brez avtomobila. V tednu mobilnosti, ki je vsako leto v drugi polovici septembra, se bomo v šolo odpravili na trajnostni način, in sicer peš, s skirojem, s kolesom, avtobusom, vlakom ipd. Najbolj odločnim in motiviranim šolarjem tudi slabo vreme ne bo preprečilo, da bodo prišli v šolo in iz nje peš ob spremstvu staršev ali učiteljev.  

    Učence bomo vzpodbujali, da v šolo prihajajo peš  ves teden, v ČETRTEK, 15. 9. 2022 pa bomo v šolo peš, s kolesom, avtobusom, vlakom, … prišli VSI!!! 

    V  sodelovanju z  Občino Rogaška Slatina, bo cel teden omogočena brezplačna izposoja koles na javnih izposojevalnicah po Rogaški Slatini. Učenci  morajo skupaj s starši, skrbniki ali drugimi polnoletnimi  osebami opraviti registracijo za prevzem navadnih ali električnih koles na TIC-u, Zdraviliški trg 1, Rogaška Slatina.

    Parkirišče pri Janini bo ta dan namenjeno zgolj parkiranju avtobusov in koles, oddelki prve in druge triade pa bodo na temo prometa parkirišče poslikate z barvnimi kredami.

    ODRASLI, BODIMO VZGLED NAŠIM OTROKOM IN IMEJMO VEČKRAT V LETU DAN BREZ AVTOMOBILA!

    BODIMO TRAJNOSTNO POVEZANI!

     

     

     

     

    (Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)
    Dostopnost