Skoči na glavno vsebino

ETWINNING

etwinlogo

eTwinning je akcija programa Vseživljenjsko učenje, ki jo usklajuje Evropsko šolsko omrežje v imenu Evropske komisije. Namenjena je podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko komunikacijskih tehnologij (IKT) v izobraževanju na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol.

V akciji sodeluje danes že več kot 185.000 učiteljev. Ti sodelujejo v mednarodnih šolskih dejavnostih, ki vključujejo več kot 99.000 šol iz 32 evropskih držav.

Namen akcije je vzpostavitev neformalnih partnerstev in projektov sodelovanja med sodelujočimi evropskimi šolami na kateremkoli predmetnem področju in to brez večji obvez, ki jih ponavadi prinaša dolgoročno sodelovanje v okviru drugih projektov (npr. Comenius projekti).

V belgijskem mestu Hasselt je med 23. in 25.11.2012 potekal mednarodni kontaktni seminar eTwinning, katerega se je udeležila tudi naša učiteljica Janja Androić. Naša šola se je vključila v projekt z naslovom Stay healthy – have fun, katerega cilj je ozaveščanje mladih o pomenu gibanja za ohranjanje zdravja. S partnericami si bomo izmenjali igre, ki jih uporabljamo za ogrevanje in ohlajanje otrok pri urah ŠVZ.

Koordinatorica projekta je Janja Androić

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost