Skoči na glavno vsebino

Na I. OŠ Rogaška Slatina vsako leto načrtujemo in izvedemo vajo evakuacije v primeru požara.
Ob 20-sekundnem šolskem zvoncu, ki je pomenil začetek evakuacije, smo vsi takoj zapustili učilnice in se zbrali na šolskem igrišču. Tam je vsak učitelj vodji evakuacije sporočil, ali so vsi učenci posameznega razreda prisotni. V nasprotnem primeru bi se gasilci odpravili iskat pogrešane.
Po evakuaciji pa so nam gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina najprej pokazali, kako se lahko pogasi ogenj z različnimi gasilnimi aparati, kasneje pa smo lahko z gašenjem poskusili še sami. To je bil gotovo najbolj razburljiv del dneva, saj se je prav vsak želel preizkusiti v vlogi gasilca.
Na koncu pa smo si lahko ogledali še različna gasilska vozila in opremo.

Oktober je mesec požarne varnosti, zato bi bilo prav, da pomislimo še ne nekatere nove vire požarov, ki v preteklosti še niso bili tako razširjeni, danes pa jih ob vsem drugem nosimo kar v žepu. Tukaj si lahko ogledate video o gašenju Litij-ionskih baterij.

 

 

 

Na poučen način je prikazano gorenje polnilnih baterij, ki jih vedno pogosteje srečujemo v naših napravah. Priporočamo tudi ogled brošure na tej povezavi, ker na najkrajši način opiše napačna ravnanja z baterijami, ki lahko pripeljejo do požara.

(Skupno 254 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost