Skoči na glavno vsebino

Pustno rajanje na JVIZ I. OŠ Rogaška Slatina je bilo letos ponovno polno barvitega in raznolikega dogajanja, ki je združilo učitelje, učence in njihove starše. Dogodki so potekali na šolskem igrišču ter se nadaljevali v zdraviliškem parku, kjer so se udeleženci pazkazali tudi širši slatinski skupnosti.

Pričetek dogajanja je bil namenjen učenju plesa in športnim igram, kar je učencem omogočilo aktivno sodelovanje in sproščeno druženje. Sledili sta maskiranje in pustna povorka na šolskem igrišču, kjer so se učenci ter učitelji predstavili v različnih pustnih likih.

Med maske so se uvrstile kokoške in njihovi prvošolci v podobi jajčk, učenci drugih razredov so predstavljali kmete, tretješolci so se odločili za vlogo kokic, učenci četrtih razredov so bili razdeljeni med lubenice in čarovnike, petošolci so ustvarili avokadov svet, učenci šestih razredov so bili krofi in kokice, sedmi razredi so se prelevili v smrkce in minione, osmi razredi so navdušili z bonboni M&M, jagodami in različnimi siri, medtem ko so devetošolci prevzeli vloge delavcev in super junakov.

Šolsko igrišče je bilo polno smeha in veselja, ko so se pustne maske sprehodile pred navdušeno publiko. Po povorki so se učenci odpravili v park, kjer so svoje kreativne ideje predstavili tudi obiskovalcem.

Na ploščadi so bile razglašene najboljše maske v različnih kategorijah – najbolj zanimive, najbolj smešne in najbolj aktualne. To je dodalo še dodatno napetost in vzdušje tekmovanja, ki je bilo kljub temu prijetno in zabavno.

Vsi skupaj smo zaključili rajanje s širokimi nasmeški na obrazih ter polni lepih spominov. Pustovanje na JVIZ I. OŠ Rogaška Slatina je znova potrdilo, kako pomembno je skupinsko sodelovanje in ustvarjanje skupnih trenutkov. V prihodnosti se že veselimo novih priložnosti za druženje in razvijanje kreativnosti na naši šoli.     

Jože Vajdič, prof.

 

 

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost