Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 22. 4. 2024 smo se z učenci likovnega snovanja odpravili na obalo. Ogledali smo si Forma vivo v Portorožu, se preizkusili v kiparjenju, si ogledali obalno galerijo v Piranu in staro mestno jedro Pirana (Tartinijev trg, Tartinijev spomenik, Cerkev sv. Jakoba, mestno obzidje, Tartinijevo hišo, Benečanko, občinsko palačo in ostale znamenitosti). Kiparsko delavnico je vodila akademska kiparka Tia Avsec. Vodstvo po Forma vivi in galeriji je imela kustosinja in pedagoginja Ana Papež. Učenci so o ekskurziji zapisali svoje občutke.

Preživeli smo dan brez telefonov! Ne vem točno, kdo se je tega držal kdo pa ne, ampak ni bilo tako slabo. Kar hitro, ko smo prispeli, smo se spravili k ogledovanju kipov iz Forma vive. Kasneje smo pa tudi posamezno ali v parih izdelovali svoje kipe iz siporeksa. Imeli smo dovolj časa in takrat je vreme še bilo v redu. Jaz sem z Evo nekaj izumila in smo bile kar zadovoljne. Potem pa smo se sprehajali po Piranu. Ogledali smo si galerijo, si izbrali svojo najljubšo umetnino enega slikarja in tudi povedali, zakaj smo si jo izbrali. Morje je bilo prijetno videti in vožnja ni bila prenaporna. Super izlet. (Ema)

Imeli smo se lepo. Uživali smo, ko smo izdelovali nekaj novega. Bila je zanimiva izkušnja. (Špela Maček in Mia Križanec)

Danes je bilo zelo fajn. Po dolgi zimi smo končno videli tudi še bolj sončen del Slovenije – MORJE. Uživale smo tudi v izdelovanju novega kipa. (Tia Novak Jančič in Sanja Drofenik)

Bilo je zanimivo. Naučile smo se oblikovati siporeks. Kljub slabemu vremenu smo se imeli čudovito. (Eva Ivačič, Klara Jagodič in Žana Boršič)

Današnji izlet mi je bil res zabaven (boljši kot prejšnje leto). Fajn je bilo, ko smo se peljali z avtobusom, ko smo kiparili in jedli v MCDonalds’u. Res je bilo fajn. (Anej Potočnik)

V ponedeljek smo se naučili kipariti, zgodovino o Hermanu Pečariču in njegovih slikah. Zelo je bilo zabavno. (Majla)

Nice. (Martin Žurman, Anže Hrvat Gajster in Leon Golob)

Pri kiparstvu je bilo malo zakomplicirano, a na koncu smo se imeli zelo lepo. V Piranu smo se skoraj izgubili, ampak smo na srečo našli pravo pot. Cel dan smo vsi (tudi učiteljice) čakali na najboljši del ekskurzije – MCDonald’s! Imeli smo se super. S prijatelji smo se na busu lahko podružili … Bilo je čudovito. (Barbara Berc in Iza Brečko)

OK. (Tima)

Imeli smo se zelo lepo, ko smo izdelovali. (Lovro Mikša)

Imeli smo se fajn. (Tadej)

Zelo dobro smo se imeli. (Tim)

Danes je bilo zanimivo in dobro. (Tobias)

V redu sva se imeli. (Eva in Zarja)

Večina je bila v redu. MCDonald’s pa super. (Adel Salkič)

Ni bilo tako slabo, kot sem mislil da bo. (Žiga L.)

Bilo je super, nova izkušnja. (Špela)

Fajn je bilo. (Neja)

Super je bilo. (Žana Dragovan)

Bilo je zelo veselo. (Lara Esih)

Bilo je zelo zanimivo gledati kipe, lep razgled na morje. (Vita in Alina)

Mentorica: Katja Čož

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost