Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Z naslednjim šolskim letom je naša šola ena od 144 šol v Sloveniji, ki prehaja na izvajanje koncepta razširjenega programa (RaP) v osnovni šoli.

Vsebinsko je razširjen program razdeljen na tri področja:
– GIBANJE IN ZDRAVJE,
– KULTURA IN DRŽAVLJANSKA VZGOJA,
– UČENJE UČENJA.

Nov koncept razširjenega programa zajema nekatere dejavnosti, ki smo jih doslej poznali kot jutranje varstvo, podaljšano bivanje, dodatni in dopolnilni pouk, neobvezni izbirni predmeti, interesne dejavnosti …

RaP se bo izvajal pred in po pouku, učenci ne bodo ocenjeni. Dejavnosti so izbirne, nekatere pa bodo določene za posamezni razred in/ali skupino in jih bodo učenci obiskovali, če bodo takrat ostajali v šoli (do sedaj v podaljšanem bivanju).

Izvedba posameznih dejavnosti bo odvisna od števila prijavljenih učencev. Učenci so v šoli dobili obvestila in prijavnice. Prosimo, da prijavnice učenci vrnejo razrednikom do 24. 6. 2024.

Na prijavnicah je okviren nabor dejavnosti. Poleg dejavnosti, ki so zapisane na prijavnici, in jih otroci lahko izberejo, bomo izvajali tudi podobne aktivnosti, kot smo jih do sedaj v podaljšanem bivanju (pomoč pri učenju, domači nalogi, ustvarjanje, prosta in vodena igra in podobno) ter dejavnosti za podporo učencem z učnimi težavami ter za nadarjene. Ponudba in urnik teh dejavnosti bosta znana ob začetku šolskega leta.

Kljub mnogim novostim verjamemo, da bomo tudi v prihodnjem šolskem letu delo organizirali tako, da bodo dejavnosti razširjenega programa dopolnjevale obvezni program in prispevale h kakovostnemu preživljanju prostega časa učenk in učencev.

Vodja razširjenega programa:

Natalija Herič, univ. dipl. soc. ped.

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost