Skoči na glavno vsebino

V petek, 15. oktobra smo na I. osnovni šoli izvedli evakuacijo in se tako pridružili aktivnostim v tradicionalnem projektu, ki letos poteka pod sloganom Po potresu lahko tudi zagori. Kot že običajno je šolski zvonec ob 10:30 naznanil evakuacijo in vsi smo se zbrali na šolskem nogometnem igrišču, kjer je predvideno mesto zbiranja. Po klicu na zbirni center 112 je do nas prispelo 6 gasilcev PGD Steklarna Rogaška Slatina. Poveljnik, g. Stanko Križanec je preveril, ali smo vsi na zbirnem mestu. Na šoli je ostala pogrešana oseba. Gasilci so opravili pregled prostorov, preverili prezračevanje in poskrbeli za pogrešano osebo, ki so jo prinesli iz šole.
Mlajši nadobudneži so si ogledali še orodje za reševanje pri avtomobilskih nesrečah. Ker so imeli gasilci s seboj veliko vode, smo z veseljem preverili tudi cevi, črpalko, brez škropljenja seveda ni šlo.

Učenci, ki bi rad spoznali, kaj vse počnejo v društvo mlajše selekcije – mladinci …, ste vabljeni vsak petek po 17. uri pred gasilski dom PGD Steklarna.

Fotografije

Patrick Pirš

(Skupno 103 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost