Skoči na glavno vsebino

V petek, 24. 5. 2024 smo dočakali težko pričakovano ekskurzijo v živalski vrt. Razburljivi sta bili že prva izkušnja na avtobusu in vožnja skozi tunele v smeri Ljubljana.

Doživetje v živalskem vrtu

V petek, 24.5., smo s sošolkami in sošolci odšli na ekskurzijo v živalski vrt v Ljubljano. Ko smo prispeli v Ljubljano, smo imeli najprej malico, da smo potem lahko uživali. Po malici smo se postavili v kolono in počakali gospo Ano, ki nas je vodila po živalskem vrtu.
Najprej smo odšli do opic, potem pa smo si ogledali surikate in levinjo Čajo. Pot smo nadaljevali do dveh živali, ki smo ju lahko otipali. Zelo me je bilo strah pitona Rudija, zato se ga nisem upala dotakniti. Iz prostora s kačami in drugimi plazilci smo si z učiteljicami odšli pogledat še ostale zanimivosti živalskega vrta. Zelo sem bila navdušena nad tjulnjem, ki so ga med našim ogledom hranili. Nisem si predstavljala, da so tjulnji tako spretni.
Ogledali smo si še veliko drugih živali: risa, leoparda, slona, medvede, žirafe, želve, volkove, koze …
Na koncu smo odšli na igrala, kjer smo se lahko igrali in pojedli kakšen zdrav prigrizek. Kupili smo si lahko tudi sladoled, da smo se z njim osvežili.
Naš čas v Ljubljani se je hitro iztekel. Odpravili smo se do avtobusa in vso pot proti domu veselo prepevali.

Zapisala: Urška Jeršečič, 3. b

FOTOGRAFIJE

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost