Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši,

sporočam vam, da je po novem Odloku Vlade RS, ki začne veljati jutri, v ponedeljek, 8. 11. 2021, uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2 (v nadaljevanju zaščitna maska) obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih. Konkretno to za učence pomeni, da morajo imeti masko ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa vsi učenci (od 1. do 9. razreda), in ne samo učenci 6., 7., 8. in 9. razreda. Niso več dovoljene zaščitne maske iz blaga.

Uporaba zaščitne maske pri izvajanju vzgojno-izobraževalne dejavnosti NI obvezna za:
a) otroke do dopolnjenega 6. leta starosti,
b) vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok – pomočnike vzgojitelja pri opravljanju neposrednega dela z otroki,
c) nastopajoče na javnih kulturnih prireditvah,
d) osebe, ki izvajajo športno vadbo;
e) osebe s posebnimi potrebami, ki jim je uporaba zaščitne maske iz objektivnih razlogov onemogočena;
f) učence, dijake in študente pri pouku športa in športne vzgoje, učence glasbene šole pri pouku pihal, trobil, petja, plesne pripravnice, sodobnega plesa in baleta, ter dijake pri pouku plesa, petja in inštrumenta,
g) ob upoštevanju pogoja PCT v šolski jedilnici.

Uporaba zaščitne maske je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

V upanju, da boste zapisano sprejeli z razumevanjem, in v želji, da z ukrepi vsi skupaj pripomoremo k zmanjšanju okužb, vas lepo pozdravljam.

Anita Skale, ravnateljica

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost