Skoči na glavno vsebino

V torek, 26. 2. 2019, smo imeli učenci sedmih razredov tehniški dan z naslovom Veselje do znanosti. Čeprav smo dan preživeli v šolskih klopeh, je bil zelo drugačen. Razdeljeni smo bili v štiri skupine, ki so se izmenjevale v različnih delavnicah. Moja skupina je bila najprej pri ge. Metki Bek, kjer smo se seznanili z zgradbo človeškega očesa in spoznali, da nas oči lahko tudi »prevarajo«. S pomočjo slik različnih iluzij smo lahko preverili sposobnosti predstav naših oči in možganov. V drugi delavnici, ki jo je vodila ga. Daria Gorupić Juranić, smo mini vulkane prebudili iz spanca in tako spoznavali njihove uničujoče učinke na okolje. Sledila je delavnica, kjer smo s samostojnim eksperimentiranjem preverili znanja o tehnikah ločevanja. Ga. Romina Prevolšek nam je pripravila laboratorijski pribor za filtriranje in kromatografijo.
Zadnja delavnica mikroskopiranja, pri ge. Miri Pevec, pa nam je razodela skrivnosti mikro sveta. Spoznali smo zgradbo svetlobnega mikroskopa, se naučili pripraviti mokri mikroskopski preparat ter opazovali luskoliste čebule. Za zaključno analizo dneva je bilo potrebno še pregledati delovne liste in nato sesti za bogato obloženo mizo (s palačinkami, pecivom in bio napitkom), ki so jo pripravili izbrani učenci.

Imeli smo se lepo, skozi dejavnosti smo se nekaj novega naučili, ponovili in dopolnili že pridobljena znanja. Vsak je v tem dnevu našel dejavnost, ki ga je pritegnila.

Marusha Flojhar 7. a

Utrinki

(Skupno 307 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost