Skoči na glavno vsebino

V petek, 21.10. 2016, je v Celju potekalo regijsko srečanje koordinatorjev mednarodnega projekta Vodni agent Donavske regije v Hermanovem brlogu.

DSC_0105

Več fotografij najdete TUKAJ.

Otroci so si ogledali razstavo Herman Lisjak vόdi po vȏdi in ustvarjali v Hermanovi otroški ustvarjalnici Barčica po morju plava. Koordinatorji smo poslušali predavanje dr. Mihaela Jožefa Tomana z naslovom Pomembnost odgovornega odnosa do vode in vodnih virov. G. Jože Cvetko je izvedel delavnice za koordinatorje.  Predstavnika podjetja Tuš in  OKP Javnega podjetja za komunalne storitve Rogaška Slatina sta koordinatorjem podelila pakete Vodnega agenta z novimi števci odčitavanja porabe vode.

Koordinatorica projekta na šoli: Natalija Pobežin

 

VTISI UČENCEV:

Dežne kapljice, gospa Natalija in gospod hišnik Martin so nas na deževen dan odpeljali v Hermanov brlog v Celju. Tam smo videli veliko starih in novih igrač. Slišali smo veliko vodnega zvoka in ugotovili, kaj plava in kaj se meša z vodo. Izdelali smo si tudi ladjico. Nato so nas dežne kapljice spet varno pripeljale nazaj do šole.

Ana Berc, 3. a

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo delali barko in ko smo opazovali stare predmete. Na začetku smo imeli predstavitev o vodi. Videli smo tudi lisjaka Hermana. Na koncu smo imeli pojedino s sadjem. Pot tja in nazaj je bila uspešna.

Ožbej Žurman, 3. a

Začelo se je nekega petka. Ko se je prva šolska ura končala, smo se s kombijem odpeljali proti Celju. Ustavili smo se v Hermanovem brlogu. Navdušen  sem bil, ko sem se v delavnicah preizkusil kot delavec v Abanki. Na pogostitvi so bile še posebej dobre mandarine.

Gal Herček, 3. a

 

 

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost